Το κατηγορητήριο για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Της Ιωάννας Μάνδρου


Τους αποδίδονται πράξεις που προκάλεσαν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει ο Ζακ Κωστόπουλος. 


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο κατά των αστυνομικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρεται σε χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα από κατηγορουμένους στην υπόθεση. Η αναφορά σχετίζεται όχι μόνον με τους αστυνομικούς αλλά για όλους τους κατηγορουμένους στους οποίους αποδίδονται πράξεις (κλωτσιές, παρατεταμένο πάτημα του χεριού, πάτημα με το πόδι), οι οποίες προκάλεσαν όπως σημειώνεται «σε αυτόν σωματική βλάβη  η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

Με βάση δε το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, το κατηγορητήριο συνάγει ότι «συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων  που οφείλονται  στη συγκλίνουσα συμπεριφορά  τόσο δική σου, όσο  και όλων των συγκατηγορουμένων σου  και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».