Σοβαρά κενά στα νοσοκομεία του Έβρου φανερώνει η τραγωδία με τον επιλοχία

Σοβαρά κενά στην στελέχωση των στρατιωτικών και πολιτικών νοσοκομείων στον Έβρο καταδεικνύει η τραγική υπόθεση 39χρονου επιλοχία, ο οποίος στα μέσα Νοεμβρίου κατέληξε στον Διδυμότειχο υποφέροντας από πόνους στο στήθος.

Ο επιλοχίας μεταφέρθηκε από την σύζυγό του στο πολιτικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο στρατιωτικό νοσοκομείο της περιοχής, όμως δεν υπήρχε καρδιολόγος για να τον εξετάσει και τελικά ο ασθενής άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις πολιτικές και στρατιωτικές μονάδες υγείας του νομού Έβρου δεν υπάρχουν καρδιολόγοι και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις παθολόγων.

Οι ένστολοι που υπηρετούν στην περιοχή να πρέπει να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένες εξετάσεις, ενώ σε έκτακτα περιστατικά υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του ασθενούς.

Η μητέρα του επιλοχία δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως στην πολιτική μονάδα υπήρχαν ένας γιατρός και δύο νοσοκόμες, ενώ στο κινητό νοσοκομείο εκστρατείας είχε υπηρεσία ένας νεαρός στρατιωτικός γιατρός.

«Με πήρε [στο τηλέφωνο] από το νοσοκομείο και σπάραζε στον πόνο», είπε η μητέρα, προσθέτοντας ότι υπήρχε χρόνος να διακομιστεί ο γιός της σε νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη.

Η επιλοχίας υπηρετούσε στο Πρωτοκκλήσι, το οποίο υπάγεται σε μονάδα στο Σουφλί, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Πηγή: skai.gr