Αεροδρόμια 24ωρης χρήσης

Το ενδεχόμενο χρήσης του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Ελευσίνα για να προσγειώνονται αεροσκάφη εταιρειών χαμηλού κόστους εξέτασαν, κατά τη συνάντησή τους, την Τετάρτη, οι υπουργοί Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης και Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη -Πετραλιά.

Παράλληλα εξήγγειλαν την 24ώρη λειτουργία όλων των περιφερειακών αεροδρομίων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ, η συμβολή του απόδημου ελληνισμού στην προβολή και ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού σε όλο τον κόσμο συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη -Πετραλιά στο υπουργείο με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανο Ταμβάκη και εννέα μέλη του προεδρείου από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Ρωσία, την Αφρική και την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΣΑΕ, αφού οι εκπρόσωποί του μπορούν να λειτουργούν ως πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να αποστέλλεται έντυπο και άλλο υλικό σε κάθε χώρα για την προώθηση της διαφημιστικής εκστρατείας.

Η κ. Πετραλιά ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΑΕ για τη νέα διαφημιστική καμπάνια του εξωτερικού και ανέφερε πως μέσω της διαφήμισης που ήδη "τρέχει" στα μεγάλα διεθνή sites, όπως τα Google, Yahoo κ.ά., είναι πλέον πολύ εύκολο να κάνει κανείς κράτηση για διακοπές στην Ελλάδα από οποιαδήποτε χώρα.

Επίσης, η υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση να δημιουργηθεί πρόγραμμα για τη φιλοξενία των παιδιών του απόδημου ελληνισμού που θέλουν να γνωρίσουν την πατρίδα τους, καθώς και πρόγραμμα για τη φιλοξενία εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.
Πηγή: skai.gr