Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις. Γκρέμισμα αυθαίρετης κατοικίας στο Γραμματικό

Στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων και εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε δημόσια δασική έκταση στη θέση Λιμνιώνα του Γραμματικού προχώρησαν σήμερα τα συνεργεία κατεδαφίσεων, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η συγκεκριμένη κατεδάφιση εντάσσεται στην επέκταση του πρώτου τμήματος της σύμβασης «Εκτέλεση αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνα και Διονύσου».

Την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το υπουργείο, σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική, με βάση τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν συνταχθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, νωρίτερα -την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου- πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση του ΥΠΕΝ με τον μειοδότη εργολάβο για την κατεδάφιση των τελεσίδικα αυθαιρέτων που βρίσκονται μέσα σε αιγιαλό στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών- Σουνίου (35-70 χλμ).

Για την ερχόμενη εβδομάδα δρομολογείται η εκτέλεση των κατεδαφίσεων στα ρέματα στην περιοχή της Μάνδρας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, με νέες διαδοχικές προκηρύξεις διαγωνισμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων έγιναν την περασμένη εβδομάδα.




Πηγή: skai.gr