Αριστείδης Φλώρος: Το χρονικό της σύλληψής του

Στις φυλακές Χαλκίδας επιστρέφει ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, Αριστείδης Φλώρος ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με όρους στα μέσα Αυγούστου, για λόγους υγείας (αναπηρία 70%). 

Μετά το σάλο και τις αντιδράσεις για την πρόωρη αποφυλάκιση του, μόλις 36 μήνες μετά την κράτηση του κι ενώ εξέτιε ποινή 21 ετών κάθειρξης, ο Φλώρος προσήχθη αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Αστυνομικό Τμήμα Βούλας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, μετά από πληροφορίες των αρχών ότι ήταν ύποπτος φυγής. Νωρίτερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στην εισαγγελία με αυξημένη αστυνομική συνοδεία. Μοτοσικλετιστές και περιπολικά συνόδευαν το συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας που μετέφερε τον Φλώρο στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Προηγήθηκε η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου -και έγινε δεκτή- από το συμβούλιο Εφετών Ευβοίας που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Έτσι ακυρώθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάχθηκε η σύλληψή του. Η διαδικασία ήταν ταχύτατη τα δεδομένα της ελληνικής δικαιοσύνης. 



Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η πιστοποίηση της αναπηρίας δεν ήταν θεμελιωμένη ή πειστική και επιπλέον η διοίκηση του Ευαγγελισμού επισήμανε σειρά παραβάσεων και παραλείψεων που ερευνώνται ήδη δικαστικά ως προς το παρασκήνιο της έκδοσης των πιστοποιήσεων αναπηρίας

Μάλιστα, στην αποκάλυψη πως ουδέποτε έχει συναντήσει ως ασθενή τον Αριστείδη Φλώρο και ουδέποτε υπέγραψε γνωμάτευση γι' αυτόν, προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Τάσο Τέλλογλου, η πνευμονολόγος, με ειδίκευση στις διαταραχές ύπνου, Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία πλεον εργάζεται στο εξωτερικό.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως και δεύτερος γιατρός δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση και πως η υπογραφή του στα έγγραφα είναι πλαστή. Πρόκειται για τον Σπύρο Ζακυνθινό, διευθυντή Α' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει τη σπιρομέτρηση.

Μετά τις αποκαλύψεις περί πλαστογραφημένων γνωματεύσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι αναμένει τα στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου, προκειμένου να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή των μελών του.
Πηγή: skai.gr