Εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλλληψης για τον Φλώρο. Επιστρέφει στις φυλακές

Συνελήφθη από τη Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ο Αριστείδης Φλώρος, ο καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa ο οποίος αποφυλακίσθηκε για λόγους υγείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τον είχαν εντοπίσει νωρίτερα το βράδυ έξω από το σπίτι του στην Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούνταν υποπτος φυγής.

Νωρίτερα συνεδρίασε το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας και έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση για διακοπή της υφ’ ορων απόλυσης του Αριστείδη Φλώρου.

Ύστερα από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου - έφεση κατά του βουλεύματος των όρων απόλυσης είχε ασκήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, με το αιτιολογικό ότι η πιστοποίηση για το ότι το ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου είναι πάνω από 67% είναι αόριστη. Δεν είναι θεμελιωμένη και δεν πείθει , ούτε παρατίθενται στοιχεία από τα οποία να φαίνεται, ότι αυτά που βεβαιώνονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Νωρίτερα, στην αποκάλυψη πως ουδέποτε έχει συναντήσει ως ασθενή τον Αριστείδη Φλώρο της Energa και ουδέποτε υπέγραψε γνωμάτευση ύπνου γι' αυτόν, προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Τάσο Τέλλογλου, από το εξωτερικό όπου πλέον εργάζεται, η πνευμονολόγος, με ειδίκευση στις διαταραχές ύπνου, Καλλιρρόη Λάμπρου.

Χαρακτηρίζει πλαστή την υπογραφή της στο έγγραφο που περιέχεται στον εισηγητικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου προς το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), επισημαίνοντας πως «η υπογραφή μου χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο τον οποίο δεν γνωρίζω».


Πηγή: skai.gr