Folli Follie: Στον οικονομικό εισαγγελέα οι αποφάσεις της Επ. Κεφαλαιαγοράς

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος με τις διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στα μέλη του ΔΣ της Folli Follie (συνολικά 11 άτομα).

Η διαβίβαση των διοικητικών αποφάσεων γίνεται με ουσιαστική καθυστέρηση ενός μηνός καθώς ελήφθησαν στις 2 Αυγούστου. Παράλληλα ο φάκελος δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Folie.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει , κατ’ αρχήν, αν θα καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγηση.

Η έρευνα όμως στρέφεται σε κάθε κατεύθυνση και μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία με νομικές κινήσεις στο Πρωτοδικείο ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου