Αρχηγός πυροσβεστικής: Δύσκολη πυρκαγιά, καίγονται φορτηγά και αυτοκίνητα

«Ιδιαίτερα δύσκολη» χαρακτήρισε ο αρχηγός της πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που καίει εδώ και 12 ώρες στο ισόγειο του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης το ταξίδι του για τα Χανιά.

Το έργο της πυροσβεστικής είναι δύσκολο καθώς ο χώρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων και φορτηγών που βρίσκονται στο γκαράζ, όπως είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι το ευχάριστο είναι πως το πλοίο δεν μετέφερε εύφλεκτα εμπορεύματα. Είπε ότι καίγονται φορτηγά με πρώτες ύλες και αυτοκίνητα και ότι γίνεται προσπάθεια για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς

Ανέφερε τέλος ότι όλοι οι πολίτες έχουν φύγει και ότι εντός του πλοίου βρίσκεται το πλήρωμα και οι πυροσβέστες.

Το πλοίο συνεχίζει να βγάζει μαύρους πυκνούς καπνούς ενώ έχει πάρει κλίση από τον όγκο νερού που έχει πέσει από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου.

Άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα αιτία που προκάλεσαν τη φωτιά τα μεσάνυχτα, την ώρα που το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Ύδρας.

Το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι του Πειραιά, όταν εντοπίστηκε η φωτιά. Με ασφάλεια αποβιβάστηκαν, στις 4 τα ξημερώματα, οι 875 επιβάτες. Περισσότεροι από τους μισούς αναχώρησαν με άλλο πλοίο της ΑΝΕΚ για Χανιά ενώ η εταιρεία έχει μεριμνήσει για τις ανάγκες των υπόλοιπων επιβατών.

Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών. Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και ότι η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα. Τόνισε ότι μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των επιβατών και τη συνέχεια του ταξιδιού τους.

Παράλληλα, η ΑΝΕΚ προχώρησε σε μια ακόμη ανακοίνωση μέσω της οποίας εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού.

«Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός.




Πηγή: skai.gr