Κλείσιμο

Φωτιά εν πλω στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Ελεγχόμενη η κατάσταση

Πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δύναμη της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο ξέσπασε φωτιά τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου. «Ελεγχόμενη» η κατάσταση, δήλωσαν στο ΑΜΠΕ ανώτεροι αξιωματικού του Λιμενικού.

Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει το πλοίο, το οποίο αναμένεται να δέσει στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι της κρουαζιέρας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, τον πλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό, η κατάσταση στο πλοίο δείχνει καλύτερη ενώ όλοι οι επιβάτες βρίσκονται με ασφάλεια σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου, ενώ στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν φθάσει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, το φορτηγό πλοίο Knossos Pallas και εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος. Επίσης αναμένονται πέντε ρυμουλκά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Λήμνος.

Το πλοίο, με 141 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει στις 22.00 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά. Στο λιμάνι του Πειραιά έχει τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ετοιμότητα βρίσκονται ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα με διασώστες.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες αλλά επιβάτες σημειώνουν πως επικράτησε πανικός από τον πυκνό καπνό ο οποίος έφτασε μέχρι το κατάστρωμα. 














ΦΩΤΟ/VIDEOS flashnews.gr
Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά