Μετά την Ύδρα:Κομματικοί χωρίς εμπειρία στα δίκτυα αναφέρει η αντιπολίτευση

Για κατάσταση αποσύνθεσης στην οποία έχουν περιέλθει τα δίκτυα και οι δύο εταιρείες που διαχειρίζονται τα δίκτυα μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), μιλούν Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ στη σκιά του πολύωρου μπλακ άουτ στην Ύδρασ. Τα δύο κόμματα φέρνουν το θέμα στη Βουλή με ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς.

Η πρώτη εταιρεία (ΑΔΜΗΕ), που ήταν θυγατρική της ΔΕΗ, έχει αλλάξει εδώ και περίπου ένα χρόνο καθεστώς και έχει περιέλθει στον έλεγχο του δημοσίου. Η δεύτερη, (ΔΕΔΔΗΕ) παραμένει θυγατρική της ΔΕΗ, και μόλις τον περασμένο Ιούλιο αποφασίστηκαν διοικητικές αλλαγές.

Βασικό χαρακτηριστικό στις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ όπως καταγγέλλουν από την αντιπολίτευση, είναι η τοποθέτηση νέων άπειρων στελεχών, με ισχυρά κομματικά βιογραφικά και μικρή έως ανύπαρκτη εμπειρία. 

Σε ό,τι αφορά τη ζημιά στην Ύδρα, έμπειροι τεχνικοί αναφέρουν στον ΣΚΑΪ ότι θα μπορούσε να είχε αποκατασταθεί μέσα σε 30 λεπτά, αλλά δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν. 

Σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισε και η χώρα της Σκοπέλου από τις 4 τα ξημερώματα ως τις 9 το πρωί.

Στο μεταξύ, με εξώδικα και προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά του αρμόδιου υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Σταθάκη, το ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ προχωρά και ο Δήμος Τήνου λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση. Όπως αναφέρεται στην εξώδικη διαμαρτυρία, ο Δήμος μένει χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι μονάδες αφαλάτωσης, μένοντας χωρίς νερό για ώρες περιοχές του νησιού με συνέπεια να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων, των κατοίκων και των επισκεπτών. 



Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης