Times: Αγνοούνται τούρκοι αξιωματικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times δύο Τούρκοι αξιωματικοί, οι οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους.Σημειώνεται πως οι δύο συγκεκριμένοι στρατιωτικοί δεν ανήκουν στους 8 Τούρκους που είχαν έρθει στην χώρα μας λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι συνήγοροι των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών διευκρίνισαν ότι κάνεις από  τους πελάτες τους δεν είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους. 

Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η Σταυρούλα Τομαρά οι, κατά δήλωσή της, πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.

Η Άγκυρα ζητεί την έκδοση και των οχτώ Τούρκων, κατηγορώντας τους σαν πραξικοπηματίες.





Αυτοί είναι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν εξαφανιστεί 

Ο Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρίκ είναι οι Τούρκοι στρατιωτικοί που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου και κρατούνταν στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο στρατιωτικοί ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας και συγκεκριμένα στην ειδική μονάδα «Υποβρύχια Επίθεση» (Su Alti Taarruz) ή αλλιώς «SAT» που εδρεύει στη ναυτική βάση της Φώκαιας πλησίον της Σμύρνης.


Πηγή: skai.gr