Κλείσιμο

Συγχαρητήρια ΗΠΑ προς Ντιμιτρόφ για τη «Μακεδονία», πουθενά το Βόρεια

Τον όρο Μακεδονία χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ για να εκφράσει την υποστήριξή του, για την ιστορική, όπως την χαρακτήρισε, συμφωνία των Πρεσπών, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ της FYROM Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Μίτσελ εξήρε το ρόλο του Ντιμιτρόφ ως αρχιτέκτονα της Συμφωνίας, επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη συμφωνία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη γείτονα και μετέφερε την προσδοκία του Μάικ Πομπέο να υποδεχθεί τη «Μακεδονία» στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Το State Department νωρίτερα, μετά τη συνάντηση Πομπέο – Ντιμιτρόφ, υπογράμμισε τη στήριξη της αμερικανικής πλευράς στη συμφωνία των Πρεσπών, «η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ ως ‘Βόρεια Μακεδονία’».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, ο Πομπέο τον συνεχάρη για την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στη «’Μακεδονία’» και την Ελλάδα».

Στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα εφαρμογής της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του δημοψηφίσματος του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: skai.gr