Μπλακ άουτ στην Αθήνα. Χωρίς ρεύμα και φανάρια πολλές περιοχές

Χωρίς ρεύμα έμειναν το μεσημέρι της Τετάρτης πολλές περιοχές της Αθήνας. Προβλήματα παρατηρούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και τα Μελίσσια και την Κηφισιά.

Γενικότερα, από την Κηφισιά μέχρι και την Γλυφάδα πολλές περιοχές αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης. Από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς πολλοί είναι οι φωτεινοί σηματοδότες που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε νωρίτερα η γραμμή 2 του μετρό (Ανθούπολη - Ελληνικό). Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τη διακοπή των δρομολογίων στη γραμμή 2 του Μετρό, στο τμήμα Σύνταγμα - Άγιος Δημήτριος. Προηγήθηκαν δοκιμαστικά δρομολόγια 2 τρενων, στο τμημα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα δίχως επιβάτες

Επιπλέον, προβλήματα παρατηρήθηκαν τόσο στην γραμμή 3 του μετρό όσο και στο ΤΡΑΜ, τα οποία αποκαθίστανται σταδιακά. Το πρόβλημα με την λειτουργία του ΤΡΑΜ όπου εκτελούνται 40 δρομολογία, αλλά υπάρχει πρόβλημα καθώς είναι εκτός πολλοί ερυθροί σηματοδότες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το μπλακ άουτ προκλήθηκε από βλάβη που σημειώθηκε στον σταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Παλλήνη στις 14:12 το μεσημέρι, και επηρέασε το ηλεκτρικό σύστημα της Αττικής.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 90 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος  Γιούτσος είπε στον ΣΚΑΪ: «Παλλήνη, Γέρακας και Ανθούσα δεν έχουμε  ρεύμα και δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω ακόμα με την ΔΕΗ».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ.


Πηγή: skai.gr