Ασφαλιστικές: Πάνω από 33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές

Ξεπερνούν τα 33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών για τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). 

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΑΕΕ μέχρι σήμερα από τις εταιρίες – μέλη της, οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε  32,4 εκατ. ευρώ Δηλώθηκαν 785 ζημιές, τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 ευρώ περίπου. 

Παράλληλα, δηλώθηκαν 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε 6.300 ευρώ περίπου. 

«Οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση. Η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα αποτελέσματα.

Kαταπέλτης για όλους τους εμπλεκομένους φορείς και υπηρεσίες είναι στο μεταξύ το 80σέλιδο πόρισμα για τις πυρκαγιές που κατέθεσε την Τρίτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο ο αρμόδιος πραγματογνώμονας. 




Πηγή: skai.gr