Διασώστες απεγκλώβισαν κουταβάκι από φρεάτιο στο Ψυχικό (Video)

Στον απεγκλωβισμό κουταβιού από Φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Ψυχικού προέβη η ομάδα διάσωσης ζώων Special Team Animal Rescue (STAR).

H επιχείρηση διάσωσης καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο και δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προκαλώντας συγκίνηση στους χρήστες.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, η ομάδα άμεσα έσπευσε στο σημείο, κρίνοντας το περιστατικό ως εξαιρετικά επείγον καθώς αφενός υπήρχε πιθανότητα βροχοπτώσεων κι αφετέρου το κουταβάκι είχε εγκλωβιστεί δίπλα στον κεντρικό αγωγό ομβρίων, από τον οποίο και περνά πολύ νερό το οποίο και θα μπορούσε να πνίξει το ζώο.

Οι πρώτες επιχειρήσεις εντοπισμού και απεγκλωβισμού, οι οποίες και ξεκίνησαν χθες, απέβησαν άκαρπες καθώς το κουταβάκι, τρομαγμένο καθώς ήταν, απομακρυνόταν από τους διασώστες και εξαφανιζόταν στους αγωγούς.

Σήμερα το πρωί ωστόσο, με εξαιρετικά προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις η STAR κατάφερε να το πιάσει και να το απελευθερώσει το από το φρεάτιο.

Το κουτάβι αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, κατάφερε να φάει, μεταφέρθηκε και κτηνιατρείο της περιοχής ενώ η Ζωοφιλική ένωση Ψυχικού αναμένεται να αναλάβει την φροντίδα του.


Πηγή: skai.gr