Κλείσιμο

Φωτιά και πετροπόλεμος στο Πεδίον του Άρεως. Ανομία σε όλες τις εκφάνσεις

Εστία φωτιάς κοντά στο εγκαταλελειμμένο θέατρο «Αλίκη» στο Πεδίον του Άρεως όπου έχουν στήσει πρόχειρα παραπήγματα τοξικοεξαρτημένοι, εκδηλώθηκε χτες το βράδυ γύρω στις 9. Οι σεκιούριτι του Πάρκου εντόπισαν αμέσως την εστία και με την επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις.

Η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου στο προσωπικό της site έγραψε ότι επρόκειτο για «απόπειρα εμπρησμού» χωρίς περαιτέρω αναφορές στην κατάληψη του δυτικού τμήματος του Πεδίου του Άρεως από κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι διατηρούν γύρω τους δεκάδες τοξικοεξαρτημένους ως «ανθρώπινη ασπίδα» απέναντι στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας για τη σύλληψή τους.



Στην πιάτσα ναρκωτικών οι έμποροι χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες γκαζάκια κάτω από τα πεύκα για να επεξεργαστούν το γυαλί και να φτιάξουν τις πίπες του ναρκωτικού «σίσα» (κοκαΐνης των φτωχών).

Η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως» είχε απευθύνει στις 29 Ιουλίου επιστολή στην κυρία Δούρου, επισημαίνοντάς της τον μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Πάρκο από το κύκλωμα των ναρκεμπόρων που χρησιμοποιεί γκαζάκια κάτω από τα πεύκα προκειμένου να επεξεργαστεί γυάλινους σωλήνες για να φτιάξει την πίπα για το ναρκωτικό «σίσα» (κοκαΐνη των φτωχών).


«Καλύβα» από κλαδιά και κουβέρτες στο Πεδίον του Άρεως.



Παντού ξερόκλαδα και κομμένοι κορμοί (με φρέσκο ρετσίνι) στο Πεδίον του Άρεως. Φωτογραφία 18/08/2018.

«Καλύβα» από ξερόκλαδα, μία ομπρέλα και κουβέρτες που έχουν φτιάξει άστεγοι χρήστες στο Πεδίον του Άρεως.











Στις διαδρομές του Πάρκου κοιμούνται άστεγοι μετανάστες που έχουν οδηγηθεί στον χώρο από κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων                                                                                                                                                             
Τα γκαζάκια των ναρκεμπόρων μαζί με την έλλειψη αντιπυρικών μέτρων (παντού σκουπίδια, ξερόκλαδα, πεσμένοι κορμοί δέντρων κ.α.) αποτελούν προφανή κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της Αθήνας, σημείωναν οι κάτοικοι, που δεν έλαβαν ποτέ απάντηση από την κυρία Δούρου αλλά μόνο ένα email από την Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κυρία Σαπουνά, η οποία ισχυριζόταν ότι η Περιφέρεια είχε εκπονήσει και εκτελέσει πρόγραμμα αποψίλωσης και καθαρισμού του Πάρκου, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από τη σημερινή εικόνα του Πάρκου, όπως μπορεί να τη διαπιστώσει ο κάθε επισκέπτης. 


Επίθεση με πέτρες σε υπάλληλο σεκιούριτι
Η ανομία και η παραβατικότητα στο Πεδίον του Άρεως έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σύμφωνα με του κατοίκους του Πεδίου του Άρεως, λόγω της αδυναμίας της Περιφέρειας Αττικής να λειτουργήσει βασικές υποδομές του Πάρκου (καθαριότητα, ασφάλεια, φροντίδα πρασίνου, λειτουργία των παιδικών χαρών, περιπτέρων, τουαλετών, υδάτινων στοιχείων κ.α) που έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση του Πεδίου του Άρεως από επισκέπτες και την χρησιμοποίησή του πλέον για την εξυπηρέτηση των ναρκεμπόρων και τη «φιλοξενία» άστεγων μεταναστών που κοιμούνται στα παγκάκια και τα παρτέρια του Πάρκου, κάνουν μπάνιο σχεδόν γυμνοί στις βρύσες και ικανοποιούν τις φυσικές τους ανάγκες παντού.

Χαρακτηριστική της κατάστασης ανομίας του Πάρκου ήταν η επίθεση που δέχτηκε χτες το βράδυ υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι, όταν προσπάθησε να πει σε ασιατικής καταγωγής άντρα ότι θα πρέπει να φύγει από τον χώρο επειδή επρόκειτο να κλείσουν οι πόρτες. Ο άντρας, εκτός εαυτού, άρχισε να ωρύεται και να εκτοξεύει πέτρες στον υπάλληλο σεκιούριτι που τραυματίστηκε στα πλευρά και μόνο με την επέμβαση της αστυνομίας δεν κλιμακώθηκε το επεισόδιο, καθώς δεκάδες άλλα άτομα είχαν τρέξει να υποστηρίξουν τον επιτιθέμενο.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά