Αρχηγός ΕΛΑΣ για Φιλοπάππου: Παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση

Κενά στην επιτήρηση στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας παραδέχθηκε την Παρασκευή ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος στον απόηχο του τραγικού θανάτου του 25χρονου την Τετάρτη σε ληστεία στο Φιλοπάππου. 

Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος πραγματοποίησε επιθεώρηση στο Λόφο του Φιλοπάππου το πρωί της Παρασκευής μαζί με όλους τους αρμόδιους αξιωματικούς, και μετά τo θόρυβο που σημειώθηκαν για μια ακόμη ληστεία σε κεντρικό τουριστικό σημείο, που αυτή τη φορά συνοδεύθηκε και από ένα θάνατο, ανακοίνωσε ότι έως το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα για την αποτελεσματική αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την αποφυγή παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

«Στην περιοδεία που κάναμε συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί και αποφανθήκαμε ότι η περιοχή χρήζει πιο εντατικής αστυνόμευσης και αυτό μπήκε στο πρόγραμμα ενός νέου σχεδιασμού και μέχρι το βράδυ θα έχουμε καταλήξει στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Ανδρικόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι ο αρχηγός επιβάλλεται να έχει ιδία αντίληψη για ό,τι συμβαίνει και στο δρόμο, γι' αυτό έχει σκοπό να συνεχίσει τις επιθεωρήσεις όπου χρειάζεται και μαζί με τους επιτελείς να βάζει τις βάσεις για όλο και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση και την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και οι αξιωματικοί περπάτησαν όλο τον λόφο του Φιλοπάππου και κατέγραψαν ένα προς ένα τα σημεία που θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και να ενισχυθούν περιπολίες και άλλα μέτρα, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο νέο σχεδιασμό.

Όπως είπε ανώτατος αξιωματικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η περιοδεία αυτή ήταν απαραίτητη για να υπάρχει πιο ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης στου Φιλοπάππου, ενώ μελέτησαν πολύ προσεκτικά το σημείο από το οποίο έπεσε και σκοτώθηκε ο 25χρονος.

Σημειώνεται ότι το σημείο αυτό δεν έχει καθόλου φωτισμό, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα, αλλά τα μέτρα που θα ληφθούν από την Αστυνομία, θα είναι στο πλαίσιο που την αφορά.

Ωστόσο είναι πιθανό να γίνει έγγραφο στο δήμο Αθηναίων και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να μελετήσουν τυχόν παράλληλες παρεμβάσεις για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΛΑΣ