Μάτι: Μήνυση κατά Τόσκα, Σκουρλέτη, Δούρου, Ψινάκη από οικογένεια Φύτρου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που θα διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οικογένεια Φύτρου, αναζητώντας ευθύνες ακόμα και από τον τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. 

Για "ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, και όχι για αμέλεια" έκανε λόγο ο Βασίλης Καπερνάρος, ο συνήγορος της γυναίκας που έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της στο Μάτι. 

"Είναι μια υπόθεση στην οποία τα στοιχεία για τις παραλείψεις των υπευθύνων είναι πολλά, θα έχουμε αποκαλύψεις" δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος Βασίλης Καπερνάρος. "Υπάρχουν όχι μόνο ενδείξεις, αλλά και σχετικές αποδείξεις, όλων των μηνυομένων από εμάς" επισήμανε. 

Η αναφορά στρέφεται ακόμα και κατά των Ρένας Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη.

Επίσης, καταλογίζει ευθύνες και στους Σωτήρη Ταρζούδη, πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, και Κωνσταντίνο Τσουβάλα, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ. 

Σημειώνεται ότι μεταξύ των 96 θυμάτων της φωτιάς ήταν ο Γρηγόρης Φύτρος, ο 11χρονος γιος του Ανδρέας και η 15χρονη κόρη του Εβίτα, η οποία έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια της παραλίας.

Πηγή: skai.gr