Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο Χανίων - Φάρσα η «βόμβα»

Κακόγουστη φάρσα ήταν ο συναγερμός για βόμβα σε αεροσκάφος της Condor, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χουγκάρντα-Ντίσελντορφ, και το οποίο έκανε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Ομάδα πυροτεχνουργών, λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης, ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ελεγχθεί, αν όντως υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος. 

Σύμφωνα με το πόρισμα, μετά τη 1 τα ξημερωμάτα, δεν υπήρχε βόμβα και επρόκειτο για φάρσα. Εξ αρχής εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος. 


Το Condor θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο των Χανίων και θα συνεχίσει τον προορισμό του τις πρώτες πρωινές ώρες.  Το αεροσκάφος είχε σταθμεύσει ανάμεσα στο αεροδρόμιο και στην αεροπορική βάση της Σούδας το βράδυ της Πέμπτης, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, άνδρες της Πυροσβεστικής και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 281 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν Κκαι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Πηγή: skai.gr