Χωρίς τράπεζα κινδυνεύουν να μείνουν Τήλος, Κάσος και Λειψοί

Χωρίς υποκατάστημα, κινδυνεύουν να μείνουν τρία ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων, καθώς όπως καταγγέλλουν, η μοναδική τράπεζα που διατηρούσε παρουσία στο νησί ανακοίνωσε αιφνίδια την απομάκρυνσή τους. Πρόκειται για την Τήλο, την Κάσο και τους Λειψούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος τόνισε ότι η ταλαιπωρία, κυρίως για τους περίπου 700 μόνιμους κατοίκους, θα είναι πολύ μεγάλη, καθώς θα πρέπει να πηγαίνουν στη Λέρο ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή.

Ο κ. Μάγγος έκανε γνωστό ότι μαζί με τους δημάρχους της Τήλου και της Κάσου έστειλαν επιστολή  διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού, ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα. Όπως είπε έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα εξεταστεί. Πάντως, ο δήμαρχος Λειψών εξήγησε ότι το ΑΤΜ θα μείνει. 

Την παρέμβαση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα ζήτησε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες, σημειώνοντας πως είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2018 να αναγκάζονται οι κάτοικοι των μικρών νησιών να ταξιδεύουν ώρες σε άλλα νησιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έστω και μία απλή τραπεζική συναλλαγή.


Πηγή: skai.gr