Αξιωματικός: Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε γρήγορα αλλά η φωτιά ήταν δυνατή

Η Πυροσβεστική δεν χρονοτρίβησε στην κινητοποίησή της για την πυρκαγιά στο Μάτι, υποστήριξε αξιωματικός του Σώματος στην κατάθεσή του στους εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας ουσιαστικά στις καταγγελίες που θέλουν υδροφόρα οχήματα να ανταποκρίνονται καθυστερημένα στην ενημέρωση για την φωτιά.

Ο αξιωματικός υποστήριξε ότι γίνονται λάθη στις καταχωρήσεις των χρόνων ειδοποίησης και αναχώρησης των οχημάτων, με συνέπεια η αναχώρηση να τοποθετείται σε σαφώς μεταγενέστερο χρόνο από την λήψη του σήματος.

Τόνισε ότι όλα καταγράφονται με ακρίβεια στους ασυρμάτους και από εκεί οι εισαγγελείς μπορούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις των πυροσβεστικών οχημάτων και την ανταπόκρισή τους. Δεν γίνεται να αλλοιωθεί κάποιο στοιχείο. Καταγράφονται όλα στους ασυρμάτους», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σημείωσε ότι παρά την άμεση αποστολή δυνάμεων στα σημεία η φωτιά «προχωρούσε τρομερά γρήγορα». Λόγω της μορφολογίας του εδάφους και της δύναμής της πέρασε την λεωφόρο Μαραθώνος και «δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε, με αποτέλεσμα οι συνέπειες να είναι καταστροφικές», κατέθεσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής πάντως οι εισαγγελείς μελετούν το ενδεχόμενο η Πυροσβεστική να υποτίμησε την φωτιά, στέλνοντας ανεπαρκείς δυνάμεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εισαγγελείς που διεξάγουν τις έρευνες διαθέτουν ένορκες καταθέσεις που «καίνε» υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

Οι νεκροί από την φωτιά ανέρχονται σε τουλάχιστον 95, αφότου νωρίτερα ένας 63χρονος εγκαυματίας κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

Ακόμη ένας 63χρονος εγκαυματίας ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ κατέληξε σήμερα ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 95.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά