Μάσκες και γάντια μοίρασε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στους πυρόπληκτους (ΦΩΤΟ)

Δύο χιλιάδες προστατευτικές μάσκες ενεργού άνθρακα και 1.500 ζευγάρια γάντια νιτριλίου, παραδόθηκαν το πρωί τη Δευτέρας (13/8) από το Όλοι Μαζί Μπορούμε στο Κέντρο Μέριμνας Πυρόπληκτων του Νέου Βουτζά, για τους πυρόπληκτους της Αττικής, προκειμένου οι κάτοικοι να μπορέσουν να κάνουν χωματουργικές και οικοδομικές εργασίες όσο το δυνατόν πιο ακίνδυνα.

Τα γάντια και οι μάσκες δόθηκαν σε όλους όσοι υπέστησαν ζημιές τα σπίτια τους, αλλά και σ' εκείνους που προσφέρουν εθελοντική εργασία προκειμένου να καθαριστούν οι περιοχές από μπάζα και κλαδιά.

Εθελοντές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, πόρτα-πόρτα ξεκίνησαν να μοιράζουν τα προστατευτικά μέσα στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών αλλά και σε όσους προσφέρουν εθελοντική εργασία.




Με την ατμόσφαιρά στο Μάτι ιδιαιτέρως επιβαρημένη και τις μετρήσεις για τυχόν τοξικές ουσίες στον αέρα σε εξέλιξη, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ| έχουν δημοσιοποιήσει οδηγίες για την προστασία των κατοίκων, αλλά και όσων εργάζονται καθημερινά στις πληγείσες περιοχές.


Εντούτοις μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα ενώ σύμφωνα με τους εθελοντές σημαντική είναι και η έλλειψη σε μάσκες και γάντια.



Η προσπάθεια του Όλοι Μαζί Μπορούμε να σταθεί δίπλα στους πυρόπληκτους συνεχίζεται.



Πηγή: skai.gr