Τέλη Αυγούστου ο ορίζοντας της εισαγγελικής έρευνας για την φωτιά στο Μάτι

Με ορίζοντα το τέλος του Αυγούστου εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες όσον αφορά την φονική πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 94 ανθρώπων στην ανατολική Αττική, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Τότε αναμένεται να κληθούν οι πρώτοι ύποπτοι για εξηγήσεις σχετικά με σειρά εγκληματικών παραλείψεων και πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι ύποπτοι θα προέρχονται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αναμένεται επίσης να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, τις επόμενες ημέρες, συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων και επιζώντες της πυρκαγιάς.

Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο σχεδιάζεται να κατατεθούν και οι πρώτες αγωγές συγγενών θυμάτων και επιζώντων της καταστροφής που θα ζητούν αρμοδίως αποζημιώσεις.

Ο αριθμός των νεκρών από την φωτιά δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς οκτώ εγκαυματίες νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εκ των οποίων οι πέντε είναι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Συνολικά οι νοσηλευόμενοι ενήλικες είναι 31. Ένα παιδάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.
Πηγή: skai.gr