Κλείσιμο

F-22 Raptor: Στην 110 Πτέρυγα Μάχης τα κορυφαία αμερικανικά μαχητικά (vid)

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Λάρισας, προσγειώθηκε την Παρασκευή ζεύγος υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-22 Raptor της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πληρώματα των αεροσκαφών υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Captain (NAVY) Τίμοθι Κίτερ. 

Τα αμερικανικά F-22 -που θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση έως το πρωί της Δευτέρας- αφίχθησαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Το F-22 Raptor είναι αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth). Η κύρια αποστολή του είναι η αεροπορική υπεροχή, αλλά είναι ικανό να αναλάβει και άλλες αποστολές όπως βομβαρδισμού και ηλεκτρονικού πολέμου. Το F-22 αυτή τη στιγμή αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν F-22 Raptor, ενώ το Ισραήλ διαθέτει F-35 μαχητικά που έχει σχεδιάσει να αγοράσει και η Τουρκία.  

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ