Κλείσιμο

Άγκυρα: Ανευθυνότητα Καμμένου οι ισχυρισμοί για τους έλληνες στρατιωτικούς

Παράδειγμα «ανεύθυνης» και «μη σοβαρής» συμπεριφοράς χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την καταγγελία του έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου πως οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη συνελήφθησαν με προμελετημένη ενέργεια κατόπιν εντολής του ίδιου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, υποστήριξε ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν ήδη παράσχει στην ελληνική πλευρά τις «απαραίτητες πληροφορίες» όσον αφορά τόσο την σύλληψη των δύο ενστόλων όσο και την δικαστική διαδικασία που ακολουθείται.

Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται από τις αρχές Μαρτίου, όμως έως τώρα δεν έχει καν οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο σε βάρος τους, ούτε έχει οριστεί δικάσιμος.

Ο κ. Ακσόι κατηγορεί την Αθήνα για απόπειρα αντιπερισπασμού της ελληνικής κοινής γνώμης με τη χρήση «αβάσιμων και μη επαληθευμένων ισχυρισμών».

Δεν παραλείπει δε να αναφερθεί στην μη έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, υπόθεση που ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συνδέσει ευθέως με την μεταχείριση των δυο Ελλήνων.

«Η Ελλάδα δεν έχει ικανοποιήσει τις νόμιμες αιτήσεις μας σχετικά με τους δράστες του προδοτικού πραξικοπήματος» σημειώνει λιτά ο κ. Ακσόι.
Πηγή: skai.gr