Τραγωδία στο Μάτι: Το πόρισμα της Περιφέρειας «καίει» την πυροσβεστική

ΓΓΠΠ: Σε συναγερμό για πυρκαγιές 

Την πυροσβεστική «καίει» το πόρισμα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για το τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας 23ης Ιουλίου με τη φωτιά στο Μάτι που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 93 ανθρώπους

Στο πόρισμα που παρουσιάζει το Έθνος καταγράφεται η σύγχυση που επικράτησε μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενημέρωση υπαλλήλων και στελεχών για τη φωτιά στο Μάτι από εθελοντές που βρίσκονταν στην... Πάρνηθα, αλλά και το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ενίσχυση δυνάμεων προς Διώνη και Διόνυσο, και όχι προς Μάτι, ενώ υπάλληλοι έτρεχαν από φωτιά σε φωτιά χωρίς να λαμβάνουν οδηγίες από την πυροσβεστική.

«Το λιγότερο είναι να σου προκαλεί γέλιο ότι έλεγαν πως η φωτιά θα πάει προς Διώνη και Διόνυσο» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου σχολιάζοντας το δημοσίευμα. Έκανε δε λόγο για «πλήρη απώλεια του ελέγχου στον χώρο των επιχειρήσεων».

Ας σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, στελέχη της ΕΛΑΣ επίσης «έδειχναν» την πυροσβεστική για τις ευθύνες όσον αφορά την καταστροφή. Tο αλαλούμ που επικράτησε τη μοιραία ημέρα οδήγησαν την κυβέρνηση στη σύσταση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών.

Στο μεταξύ, «θολώνει» το αφήγημα της κυβέρνησης ότι θα ληφθεί άμεσα δράση για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στον απόηχο της καταστροφικής πυρκαγιάς. Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα τόσο η καταστροφή των καμένων σπιτιών.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, οι ένοικοι από την πλευρά τους διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την κατεδάφιση της περιουσίας τους. 


Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΛΑΣ