Θολό τοπίο και ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα των κατεδαφίσεων

Θολό τοπίο εξακολουθεί να επικρατεί όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα κατεδαφίσεων αυθαίρετων ακινήτων στην Αττική, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα αναλάβει άμεσα δράση, στον απόηχο της πυρκαγιάς στο Μάτι που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 93 ανθρώπων.

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να κινητοποιήσει τις μπουλντόζες την επόμενη εβδομάδα, τόσο για την καταστροφή καμένων σπιτιών όσο και για την κατεδάφιση αυθαιρέτων που έχουν εντοπιστεί σε ρέματα και δεν τακτοποιούνται.

Ωστόσο, οι ένοικοι διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την κατεδάφιση της περιουσίας τους, ενώ τα πρωτόκολλα που έχουν θυροκολληθεί τους δίνουν το δικαίωμα να εφεσιβάλουν τις εντολές.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

Άγνωστο παραμένει επίσης σε πόσα κτήρια έχουν γίνει θυροκολλήσεις, με τα αρμόδια υπουργεία να αποφεύγουν να δώσουν πληροφορίες.

Στα τέλη Ιουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε δηλώσει πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διαθέτει λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα για κατεδάφιση.
Πηγή: skai.gr