Κλείσιμο

Μάτι: Αν έμεναν στο σπίτι θα είχαν σωθεί η Μαργαρίτα και το μωρό της

Ο υποπυραγός Ανδρέα Δημητρίου, έχασε το 6 μηνών παιδί του (το μικρότερο σε ηλικία θύμα της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου) και τη σύζυγό του, Μαργαρίτα, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ έδινε μάχη με τις φλόγες.

Ο πυροσβέστης, που υπηρετεί στη Νέα Μάκρη, εκείνη την ημέρα είχε ρεπό. Αντιλαμβανόμενος τις συνθήκες, άφησε την οικογένειά του και έσπευσε στο πλευρό των συναδέλφων του και στο καθήκον του. Η σύζυγός του Μαργαρίτα πήρε το μωρό τους στην αγκαλιά και έτρεξε στη θάλασσα παρότι οι φλόγες, της έκαιγαν το κορμί.

Όταν οι πυροσβέστες την βρήκαν και την τράβηξαν προσπάθησαν να επαναφέρουν το μωράκι στη ζωή, όμως οι τοξικοί καπνοί είχαν προλάβει να επιφέρουν το μοιραίο. Δώδεκα ημέρες μετά και η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» με εγκαύματα σε όλο της το σώμα και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Όπως δήλωσε στη RealNews ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Νέας Μάκρης, κ. Δαμιανός Παπαδόπουλος, το σπίτι του άτυχου πυροσβέστη και της συζύγου του δεν έπαθε την παραμικρή ζημιά. «Αν είχαν μείνει στο σπίτι η γυναίκα και το μωρό, θα είχαν σωθεί από τις φλόγες», αναφέρει.

Η κηδεία και η επιθυμία της οικογένειας

Την επιθυμία της να γίνει η κηδεία της 35χρονης Μαργαρίτας, που υπέκυψε από τη φωτιά στο Μάτι, χωρίς την παρουσία ΜΜΕ, δηλώνει η οικογένεια της άτυχης γυναίκας:

«Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι
Σας ανακοινώνω την αμέσως κατωτέρω βούληση της οικογένειας Ανδρέα Δημητρίου και Χαράλαμπου Διονυσιώτη, που έχει ως εξής:
Την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 και ώρα 12:00 θα αποχαιρετίσουμε τη Μαργαρίτα μας που ήταν και αυτή ένα από τα τραγικά θύματα στο Μάτι.
Η επιθυμία μας είναι να γίνει η τελετή χωρίς την, με οποιονδήποτε τρόπο, παρουσία εκπροσώπων οιουδήποτε ΜΜΕ και για όσο αυτή διαρκέσει.
Παρακαλούμε ιδιαίτερα να γίνει απολύτως σεβαστή η επιθυμία μας αυτή, διαφορετικά θα προβούμε στα νόμιμα».



Πηγή: skai.gr