Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 42 εγκαυματίες σε νοσοκομεία της Αττικής

Σε 42 ανέρχονται οι εγκαυματίες που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 10 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση, ενώ ένας εγκαυματίας έλαβε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό και άλλος ένας εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης σχετικά με την μέριμνα του Υπουργείου Υγείας για την υποστήριξη των πληγέντων πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές, τα νέα στοιχεία από το ΕΚΕΠΥ, εκτός από τη σταθερή υπηρεσία των δύο (2) ψυχολόγων του ΚΕΕΛΠΝΟ που υποδέχονται καθημερινά πληγέντες στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, μιλούν για:

Επισκέψεις/συνεδρίες των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» σε 21 επιπλέον άτομα, δηλαδή συνολικά μέχρι 31-7-2018 η ομάδα αυτή είδε 169 άτομα

Επισκέψεις/συνεδρίες των «Γιατρών του Κόσμου» σε 98 άτομα από τις περιοχές που επλήγησαν

Ως εκ τούτου οι πληγέντες από τις πυρκαγιές που δέχτηκαν βοήθεια στο σπίτι τους, μέχρι και την 31-7-2018 ανέρχονται συνολικά σε 267 άτομα. Το συνολικό αυτό πρόγραμμα συνεχίζεται καθημερινά και η σχετική ενημέρωση από το ΕΚΕΠΥ θα δίνεται σε τακτά διαστήματα.
Πηγή: skai.gr