Επίσκεψη αστραπή Τσίπρα στο Μάτι μια εβδομάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές

Τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι Αττικής, επισκέφτηκε για μια ώρα σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, μια εβδομάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές με τους 84 επιβεβαιωμένους νεκρούς. 

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.

Συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναγνωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Με ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός εξέφρασε τον σεβασμό του σε όσους έδωσαν τη μάχη αλλά και την ανείπωτη θλίψη που ένιωσε κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές.

«Επισκέφθηκα σήμερα τον τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης» αναφέρει χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του.

Εν τω μεταξύ, σε λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών τίθενται δύο βαν της αστυνομίας, που θα λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ως Κινητές Αστυνομικές Μονάδες ένα στο Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου και ένα στο Δήμο Μεγαρέων.

Παράλληλα, υπάρχουν οδηγίες προς τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες, ώστε να συνδράμουν με υπηρεσιακά οχήματα ανήμπορους πολίτες για τη μετάβασή τους στις αρμόδιες αρχές έκδοσης ταυτότητας.

Αργά χθες το βράδυ η πυροσβεστική εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, για τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων, προκειμένου να σταματήσει η σύγχυση που δημιουργήθηκε από την τελευταία ενημέρωσή της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την αρχή δηλώθηκαν ότι χάθηκαν στην πυρκαγιά συνολικά 84 άνθρωποι.

Από αυτούς τους 84 μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μέσω DNA οι 59, που είναι νεκροί. Οι υπόλοιποι 25 παραμένουν ως αγνοούμενοι, δεδομένου έτι συνεχίζεται το έργο της ταυτοποίησης των νεκρών, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι και αυτοί.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική επισήμως, μέχρι αυτή την ώρα, νεκροί είναι οι 59 που ταχτοποιήθηκαν από το DNA, συν τέσσερις που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία -σύνολο 63- και υπολείπονται οι 25 που ακόμα είναι υπό έρευνα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εκκρεμεί η ταυτοποίηση 28 σάκων που περιλαμβάνουν ανθρώπινα υπολείμματα. Αυτοί οι σάκοι μπορεί να περιέχουν DNA από ένα ή περισσότερα άτομα ή πολλοί σάκοι να περιλαμβάνουν DNA του ιδίου ατόμου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ