Μαρτυρία επιζώντα στο Μάτι: Πραγματοποιήσαμε ανάνηψη σε αναίσθητο βρέφος

Ολοένα και περισσότερες συνταρακτικές ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας από όσους επιβίωσαν από την πύρινη λαίλαπα που μετέτρεψε σε μόλις λίγα λεπτά το Μάτι σε στάχτη και αποκαΐδια.

Ο Δημήτρης που κατάφερε να ξεφύγει από την φονική μανία της πυρκαγιάς αφηγείται στην κάμερα του ΣΚΑΪ τις τραγικές στιγμές που έζησε στην προσπάθειά του να βοηθήσει μία μητέρα και το βρέφος της που είχαν καταφύγει στην παραλία για να σωθούν.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστορεί ο ίδιος, μητέρα και βρέφος μπήκαν καμένοι στη θάλασσα σε κατάσταση σοκ και παρέμειναν εκεί μέχρι τα μεσάνυχτα, χωρίς να υπάρχει βοήθεια από κανέναν.

Όπως αναφέρει, το μωρό έκλαιγε διαρκώς επί 3 ώρες, ωστόσο την τελευταία ώρα παρέλυσε και η μητέρα προσπάθησε να το θηλάσει μέσα στη θάλασσα προκειμένου να το επαναφέρει χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό.

Αμέσως στη βοήθεια της Μαργαρίτας, όπως ήταν το όνομα της μητέρας, προσέτρεξαν δύο επιπλέον άνδρες, εκ των οποίων και ένας διασώστης που βρέθηκε στο σημείο και πραγματοποίησαν μαλάξεις στο βρέφος για να το επαναφέρουν.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του πατέρα του βρέφους ο οποίος είναι δασοπυροσβέστης και βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο, δημιούργησαν αυτοσχέδια φορεία και μετέφεραν το βρέφος και τη γυναίκα στο κοντινότερο πυροσβεστικό όχημα το οποίο παρέλαβε και μετέφερε το βρέφος στο Νοσοκομείο Παίδων και ακολούθως και τη μητέρα σε νοσοκομείο.


Πηγή: skai.gr