Ξεπέρασαν τα 900 τα «κόκκινα» σπίτια μετά τις φωτιές στην Αττική

Σε 921 ανέρχονται τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική και στα Γεράνεια Όρη, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών.

Ακόμα 744 κατοικίες έχουν κριθεί «κίτρινες», που σημαίνει ότι το 49,9% των 3.336 σπιτιών που έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς είτε θα πρέπει να κατεδαφιστεί είτε χρήζει επισκευών.

Η συντριπτική πλειονότητα των «κόκκινων» σπιτιών, 728 τον αριθμό, εντοπίζεται στους Δήμους Μαραθώνα – όπου ανήκει το Μάτι – και Ραφήνας - Πικερμίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ την Δευτέρα οι Αρχές θα αρχίσουν στο Μάτι κατεδαφίσεις ακινήτων που θεωρούνται επικίνδυνα για τους πεζούς. Στη συνέχεια οι κατεδαφίσεις θα επεκταθούν στον Νέο Βουτζά.

«Κόκκινα» έχουν επίσης χαρακτηριστεί 15 επαγγελματικοί χώροι, ένα δημόσιο κτήριο, 58 αποθήκες και τρία ακόμα κτίσματα άλλης χρήσης.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών καταδεικνύουν πως οι αυτοψίες των μηχανικών οδεύουν προς το τέλος τους καθώς χθες Παρασκευή διενεργήθηκαν 269 έλεγχοι, ενώ την Πέμπτη είχαν γίνει 747 και την Τετάρτη ακόμα 1.740.
Πηγή: skai.gr