Κλείσιμο

Οργή κατοίκων στο Μάτι: Αν δεν φταίει ο Τόσκας να μας πει ποιος φταίει

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων του δοκιμαζόμενου οικισμού στο Μάτι λόγω της αδράνειας, όπως καταγγέλουν, των αρχών που συντέλεσε στην τραγωδία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο 79χρονος κάτοικος του οικισμού, κ. Παντελίδης καυτηρίασε τις δηλώσεις Τόσκα ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για την τραγωδία.

Να μου πει ο Τόσκας αν δεν φταίει αυτός, ποιος φταίει διερωτήθηκε ο 79χρονος και κατήγγειλε ότι κάθε χρόνο το Νταού της Πεντέλης παίρνει φωτιά και κάθε χρόνο υπήρχε πυροσβεστική δύναμη επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, κάτι το οποίο δεν συνέβη φέτος.

«Κάθε χρόνο απειλούταν το Μάτι και σταματούσε η φωτιά στη Μαραθώνος. Πάντα υπήρχαν πυροσβεστικά που προλάβαιναν τη φωτιά» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι όχι μόνο δεν υπήρχε πυροσβεστικό όχημα, αλλά η αστυνομία εξέτρεπε την πορεία των οχημάτων από τη Λεωφόρο Μαραθώνος μέσα από το Μάτι, κίνηση την οποία χαρακτήρισε λάθος.

«Ο δρόμος στο Μάτι μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τα προάστια, δεν μπορεί να γίνει πολύδρομος. Ο παραλιακός δρόμος μπορεί να δεχθεί τρία αυτοκίνητα, ένα σταθμευμένο και δύο aller – retour, δεν αντέχει παραπάνω» σημείωσε ο κ. Παντελίδης και κατήγγειλε ότι η αστυνομία προχώρησε σε λάθος σχεδιασμό:

«Έπρεπε να τους γυρίζει πίσω» είπε.

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι τα περισσότερα σπίτια της περιοχής είναι αυθαίρετα, διερωτώμενος ωστόσο γιατί τα άφησε η πολιτεία να χτιστούν χωρίς να τους παρέχει προστασία και εν συνεχεία, γιατί δεν τα ενέταξε στο σχέδιο πόλης.

Περιγράφοντας τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησε όταν η φωτιά έφτασε στο σπίτι του τόνισε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για εκκένωση και αντιλήφθηκε την κατάσταση όταν είδε να καίγεται γειτονικό σπίτι:

«Πήρα την οικογένειά μου και τρέξαμε στη θάλασσα. Πίσω μας, στα 30 μέτρα η οικογένεια ενός γιατρού που έτρεχε έπαθε εγκαύματα. Αυτός και η νύφη του νοσηλεύονται με εγκαύματα, εμείς ίσα που προλάβαμε» δήλωσε.

Πρόσθεσε δε ότι το σπίτι του βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από τη θάλασσα, ενώ οι κάτοικοι των σπιτιών που απείχαν 800 μέτρα από τη θάλασσα θεωρεί ότι δεν πρόλαβαν, καθώς ήταν αδύνατον να φύγεις εγκαίρως χωρίς προειδοποίηση.

Τέλος τόνισε ότι υπήρχαν τοπικοί φορείς που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην περιοχή, ενώ άλλοι σημείωσε ότι απλά δεν κάνουν

Πηγή: skai.gr