Πυρκαγιές: Κύπρος Ισπανία και Τουρκία σπεύδουν να συνδράμουν την Ελλάδα

Αναχωρεί αποστολή από την Κύπρο για την Αθήνα για να συνδράμει στην κατάσβεση των τεράστιων πυρκαγιών.

Η αποστολή αποτελείται από 60 μέλη πυρόσβεσης, 20 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 20 δασοπυροσβέστες και 20 μέλη της πολιτικής 'Αμυνας και θα μεταφερθεί στην Ελλάδα με C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η διευθέτηση για τη συνδρομή των Κύπριων πυροσβεστών έγινε μετά από οδηγίες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής κυβέρνησης Νίκο Τόσκα, εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια.

Παράλληλα, ο επίτροπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε μέσω του twitter ότι εκτός από την Κύπρο και η Ισπανία κινητοποιήθηκε άμεσα για να συνδράμουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική.

Αναλυτικότερα, η βοήθεια που προσέφεραν η Κύπρος και η Ισπανία περιλαμβάνει ομάδα 64 πυροσβεστών και παραϊατρικών, 2 πυροσβεστικά οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair.

Ο κύπριος επίτροπος ευχαρίστησε τις δύο χώρες για την άμεση κινητοποίηση, κάνοντας λόγο για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη .

Παράλληλα πρόθυμη να συμπράξει, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια είναι και η Τουρκία, όπως τόνισε στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Τούρκος εταίρος του Μελβούτ Τσαβούσογλου, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Παράλληλα,από νωρίς το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται οι
Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής για το συντονισμό των επιχειρήσεων.


    


Πηγή: ΑΜΠΕ/SKAI.GR
TAGS: Ελλάδα