Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

Ακυρώνει την προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο επίσκεψή του στην Ελλάδα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ την Πέμπτη.

Την είδηση μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου Tass.

Σύμφωνα με τους Ρώσους η ημερομηνία που είχε προταθεί από την ελληνική πλευρά δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Επιπλέον ο Ρώσος πρέσβης ανέφερε ότι η Ρωσία σκοπεύει να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες σε αντίποινα για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών προ ημερών από την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει τον αριθμό και την ημερομηνία απέλασης.

«Έχουμε ήδη ενημερώσει ότι θα προχωρήσουμε σε μέτρα κατά της απόφασης. Δεν γνωρίζω πότε, ποιος και πόσοι, αλλά, θα υπάρξουν αντίποινα όπως γίνεται φυσικά συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις« δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Μασλόφ.

«Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών δεν γίνεται να μην έχει συνέπειες για την Ελλάδα» σημείωσε την Τετάρτη κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η Αθήνα «σύρθηκε» από μια βρώμικη προβοκάτσια σε βάρος της Μόσχας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «τέτοιες ενέργειες δεν γίνεται να μην έχουν συνέπειες, δεν εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, η Μόσχα έχει προαναγγείλει πως θα ανταποδώσει την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες φέρονται να επιχείρησαν να παρέμβουν στο ζήτημα της συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας.

Σημειώνεται πως η κα. Ζαχάροβα σε ερώτηση δημοσιογράφων για απειλές που φέρεται να υπήρξαν από την πλευρά του Σεργκέι Λαβρόφ προς το Νίκο Κοτζιά σε συνάντησή τους που έλαβε χώρα στη Μόσχα στα μέσα Ιουνίου αρκέστηκε στο να τις χαρακτηρίσει "ανοησίες".

Αξίζει να αναφερθεί πως Έλληνας ανταποκριτής ζήτησε από την εκπρόσωπο του Ρωσικού ΥΠΕΞ να σχολιάσει video στο οποίο εμφανίζονται μέλη της Ρωσικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα να επιχειρούν να χρηματίσουν Έλληνες πολίτες. Στο συγκεκριμένο ερώτημα η κα. Ζαχάροβα τόνισε πως δεν έχει εικόνα για το συγκεκριμένο υλικό και θα υπάρξει τοποθέτηση εάν και εφόσον φθάσει στα χέρια της Ρωσικής διπλωματίας.


Πηγή: skai.gr