Κρήτη: Σε εξέλιξη πυρκαγιές στα Χανιά και το Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκονται το βράδυ της Κυριακής στην Κρήτη πυρκαγιές στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η φωτιά στο νομό Χανίων εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Φαλασάρνων του δήμου Κισάμου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους δυνατούς ανέμους, επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσαμο και τα Χανιά.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να διαμορφώσουν αντιπυρικές ζώνες ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί προς τον κάμπο των Φαλασάρνων όπου υπάρχουν καλλιέργειες και κατοικίες. Επιχειρούν στο σημείο 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Στο Δήμο Ρεθύμνου η πύρινη εστία βρίσκεται πλησίον του χωριού Αρόλιθι. Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής κινητοποιώντας εκ νέου τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Δέκα έξι πυροσβέστες με 8 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη με τις φλόγες η οποία κατακαίει χαμηλή βλάστηση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Κατά το τελευταίο 12ωρο (6 το πρωί με 6 το απόγευμα) το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές.



Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr