Με διπλωματικά αντίποινα απαντά η Ρωσία στην απέλαση διπλωματών από Ελλάδα

Η Ρωσία θα προβεί σε ανάλογα αντίποινα για την απέλαση των δύο διπλωματών της από την Ελλάδα και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία Sputnik και Tass, επικαλούμενα το υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα.

«Θα ακολουθήσει ανάλογη απάντηση, όπως είναι καθιερωμένη πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις», φέρεται να ανέφερε η ρωσική διπλωματία.

Οι ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν για παράνομες δραστηριότητες που επηρεάζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών για εμπλοκή στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Την είδηση αποκάλυψε πρώτη η «Καθημερινή».

Στην Δύση υπάρχουν έντονες ανησυχίες πως η Μόσχα θα αποπειραθεί να παρέμβει στο δημοψήφισμα που θα γίνει στην ΠΓΔΜ για να λάβει λαϊκή έγκριση η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς θέλει να αποτρέψει την επέκταση του NATO στην παραδοσιακή σφαίρα επιρροής της στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με πηγές της «Κ», η Αθήνα δεν θέλει οι απελάσεις των ρώσων διπλωματών να επηρεάσουν τις ελληνορωσικές σχέσεις, κάτι που επισημαίνεται στα ρωσικά τηλεγραφήματα, αν και δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της Μόσχας επί τούτου.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα ήταν μια από τις λιγοστές χώρες-μέλη που NATO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν απέλασαν ρώσους διπλωμάτες με αφορμή την δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στην νοτιοδυτική Αγγλία στις αρχές του έτους, ενέργεια που το Λονδίνο απέδωσε στην Ρωσία.
Πηγή: skai.gr