Αυτοκτονία 15χρονου: Ποιους κατηγορεί με γράμμα του, πριν την αυτοκτονία

Με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα προσεγγίζει η Αστυνομία την υπόθεση αυτοκτονίας του 15χρονου αγοριού στην Αργυρούπολη, ο οποίος σε σημείωμά του κατήγγειλε πως ήταν στόχος σχολικού εκφοβισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων εξετάζουν τα σημειώματά που βρέθηκαν το δωμάτιο του παιδιού, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν πρόσβαση στο τηλέφωνό του και στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διαπιστώσουν εάν είχε επικοινωνία με τα έξι άτομα που κατονομάζει σε ένα γραπτό του.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο άτυχος νεαρός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις δεχόταν bullying από συμμαθητές του.

Το σημειώμα

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του αδερφού του)», αρχίζει το λακωνικό του γράμμα και στη συνέχεια, αφού αναφέρει τα ονόματα συγκεκριμένων ατόμων, γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Αστυνομίας που συνομίλησαν με τους γονείς του άτυχου παιδιού, οι οποίοι φέρεται να ανέφεραν στα πρώτα τους λόγια πως ο γιος τους δεν είχε εκφράσει ποτέ κάποιο παράπονο, δεν είχε διαμαρτυρηθεί για κάτι στο σχολείο και δεν είχε αναφέρει πως ήταν θύμα bullying. «Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ηταν κανονικός. Δεν είχαμε τέτοια δείγματα σε καμία περίπτωση», φέρεται να υποστήριξαν οι γονείς του άτυχου 15χρονου μαθητή σχολείου των νοτίων προαστίων, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Στόχος είναι να σχηματιστεί η σαφέστερη δυνατή εικόνα για το τι συνέβαινε και να καθοριστεί η πορεία που θα λάβει η έρευνα.

Στην υπόθεση κατά πάσα πιθανότητα θα εμπλακούν και οι ψυχολόγοι της Αστυνομίας, έμπειροι αξιωματικοί που θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο έφηβος.

Γείτονες και γνωστοί δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον χαμό του νεαρού παιδιού.
Πηγή: skai.gr