Θεσσαλονίκη: Έκδοση φερόμενου αρχηγού ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη

Να εκδοθεί στη Γαλλία ο 57χρονος, γεωργιανής καταγωγής, φερόμενος αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη, διέταξε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν δημόσιας συνεδρίασης, το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά στο σχετικό αίτημα των γαλλικών διωκτικών Αρχών που καταλογίζουν στον  57χρονο ότι διηύθυνε εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε οργανωμένες κλοπές στη χώρα τους, προβαίνοντας έπειτα σε διαδικασίες νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων. ( Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.)

Ο 57χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση και σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος.

 Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να εκδοθεί υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν οι αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας το ζητήσουν, καθώς παράλληλα εκκρεμεί εις βάρος του παλιότερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος και στην Ελλάδα.

Το παραπάνω, ισχύει και για δύο ακόμη Γεωργιανούς που συνελήφθησαν κατά την ίδια επιχείρηση -με ανάλογα εντάλματα- και στους οποίους καταλογίζεται πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και η υπόθεσή τους θα κριθεί στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ