Πλημμύρες σε 398 σπίτια από την κακοκαιρία

Αναλυτικά στοιχεία για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα από την πρόσφατη κακοκαιρία, έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Υπολογίζεται ότι 398 σπίτια πλημμύρησαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Στην Αττική στις περιοχές Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου έγιναν 139 αντλήσεις υδάτων και 20 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.
Στη Θεσσαλονίκη έγιναν 100 ανλτήσεις υδάτων και 38 μεταφορές ατόμων.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη χώρα τα προηγούμενα 24ωρα, η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε έναν απολογισμό για τον μεγάλο αριθμό κλήσεων που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Πιο συγκεκριμένα:
• Στο νομό Αττικής, στις περιοχές Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου από 26 Ιουνίου, δεχθήκαμε 281 κλήσεις και επιχείρησαν 52 συνεργεία με 120 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ πραγματοποιήθηκαν 139 αντλήσεις υδάτων και 20 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

• Στο νομό Θεσσαλονίκης, στις περιοχές Σταυρού και Βρασνών από 27 Ιουνίου, έχουμε δεχθεί 200 κλήσεις. Συγκροτήθηκαν άμεσα 20 συνεργεία με 35 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 100 αντλήσεις υδάτων και 38 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται.

- Στο νομό Καβάλας, στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης, από 28 Ιουνίου, έχουμε δεχθεί 327 κλήσεις. Επιχειρούν 42 συνεργεία με 94 πυροσβεστικούς υπαλλήλους μία διασωστική λέμβο και ένα ερπυστριοφόρο όχημα από την 4η ΕΜΑΚ. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 139 αντλήσεις υδάτων και 11 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται.

• Στο νομό Καβάλας, στην ευρύτερη περιοχή της Ελευθερούπολης, από 28 Ιουνίου, έχουμε δεχθεί 50 κλήσεις. Επιχειρούν έξι συνεργεία με 15 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 20 αντλήσεις υδάτων και μία μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο, ενώ οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου