Διυπουργική σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα

Διυπουργική σύσκεψη για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Μάνδρας, λόγω και των νέων πλημμυρικών φαινομένων, θα λάβει χώρα στις 12:00 το μεσημέρι.

Η σύσκεψη θα γίνει στην Βουλή καθώς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου ήταν κανονικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί, παραμένει αποκλεισμένο λόγω απειλητικού τηλεφωνήματος για τοποθέτηση δύο βομβών.

Η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη κατήγγειλε την Τετάρτη μέσω του ΣΚΑΪ ότι παρά τις πολύνεκρες πλημμύρες του 2017 έως σήμερα δεν έχει αρχίσει η κατασκευή ούτε ενός αντιπλημμυρικού έργου.

Τόνισε μάλιστα πως τα έργα βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι έκανε λόγο για ατέλειωτες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις της Τρίτης και της Τετάρτης προκάλεσαν νέες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε ανθρώπινες απώλειες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Σπίρτζης. Παρόντες θα είναι επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, οι δήμαρχοι Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη και Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, καθώς και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

Χθες ο κ. Σκουρλέτης ενέκρινε οικονομική στήριξη ύψους 200.000 ευρώ για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και 150.000 ευρώ για τον Δήμο Μεγαρέων.
Πηγή: skai.gr