Κλείσιμο

Δημοτικό Συμβούλιο για τα ναρκωτικά στο Πεδίον του Άρεως εντός Ιουλίου

Με αυξημένη πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση να πραγματοποιήσει δημόσια συνεδρίαση εντός του Ιουλίου στο Κλειστό του «Πανελληνίου», για το οξύτατο πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών τόσο στο Πεδίο του Άρεως όσο και σ΄άλλους δημόσιους χώρους στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ανάλογη δημόσια συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο, τον Σεπτέμβριο και στο Πνευματικό Κέντρο στη Μασσαλίας. Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε το πρόβλημα αυτό ως το σημαντικότερο της Αθήνας, το οποίο επισήμανε δεν είναι τωρινό και επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στο κράτος που δεν το αντιμετώπισε ποτέ.

Η πραγματοποίηση αυτών των δημόσιων συνεδριάσεων, τόνισε, έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα και θα καταδείξει τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας. Επίσης αν και ο δήμος Αθηναίων, όπως και το σύνολο της αυτοδιοίκησης, δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, είπε, οι συνεδριάσεις αυτές θα δείξουν «ότι είμαστε κοντά στον πολίτη» εξήγησε. «Με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, χωρίς δημαγωγία, ηθικολογίες και πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης» υπογράμμισε.

Με την επιλογή να διεξαχθεί στο Π. 'Αρεως διαφώνησε η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» και τήρησε αποχή κατά την ψηφοφορία. Ο επικεφαλής της, Ρήγας Αξελός, απέδωσε πολιτικές σκοπιμότητες στον κ. Καμίνη για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. «Βοά ως πολιτική σκοπιμότητα. Εμπλέκει την πολιτική σας ανέλιξη και πορεία με το δημαρχιακό σας αξίωμα» τόνισε. Επίσης υπενθύμισε ότι ως παράταξη εδώ και μήνες είχαν «προτείνει τη διεξαγωγή δημόσιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στα Εξάρχεια.

Θα μπορούσαν να γίνουν επίσης, είπε, συνεδριάσεις στην Πλ. Αμερικής, στην Πλ. Αγ. Παύλου και σ΄αλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν επίσης οξύτατο πρόβλημα. Το πιο σωστό θα ήταν να γίνει τώρα στο Πνευματικό Κέντρο». Ακόμη επισήμανε ότι την ίδια στιγμή ο κ. Καμίνης δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσιο απολογισμό πεπραγμάνεων, παρότι είναι υποχρεωτικός από τον νόμο.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Μπορείς», 'Αρης Σπηλιωτόπουλος, επισήμανε μια σειρά παραμέτρους σχετικά με τη διοργάνωση μιας δημόσιας συνεδρίασης, ζητώντας να ληφθούν προληπτικά μέτρα που θα αποτρέψουν όσους θα επιδίωκαν να την αμαυρώσουν. Επίσης ζήτησης να τεθεί η οριστική επίλυση του καθεστώτος που διέπει το Πεδίον 'Αρεως. Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Σοφιανός, ανάφερε ότι η συζήτηση πρέπει να είναι εφ΄όλης της ύλης για τα ναρκωτικά. Επίσης, είπε, είναι υποκριτικό αυτό διότι εδώ και οκτώ μήνες ο δήμος, η Περιφέρεια, το ΚΕΘΕΑ και το ΟΚΑΝΑ συμφώνησαν σε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης για το θέμα αυτό, αλλά τίποτε δεν έχει γίνει. Την ανάγκη να υπάρξει αστυνομική επιτήρηση της συνεδρίασης , έθεσε μετ΄επιτάσεως και ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα πόλη της ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης. Επίσης ζήτησε να γίνει συζήτηση ουσίας και να αναζητηθούν λύσεις. Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» ,Βασίλης Καπερνάρος κάλεσε το δήμαρχο να διεκδικήσει από την Περιφέρεια Αττικής, το Πεδίον 'Αρεως, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για όσα συμβαίνουν στο Π.'Αρεως αλλά και για την παραβατικότητα σ΄άλλα σημεία της Αθήνας κ.α
Πηγή: skai.gr -AMΠΕ