Επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών λόγω κακοκαιρίας στην Χαλκιδική

Πεντακόσιοι πυροσβέστες και 15 ειδικά συνεργία της τοπικής αυτοδιοίκησης επιχειρούν, χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω της «Νεφέλης».

Υπενθυμίζεται ότι το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας είχε ως αποτέλεσμα οι έντονες βροχοπτώσεις να δημιουργήσουν χειμμάρους που παρέσυραν ανθρώπους. Ενδεικτικά, σε σοβαρό κίνδυνο βρέθηκαν τέσσερις ηλικιωμένοι, των οποίων η ζωή σώθηκε χάρις την έγκαιρη κινητοποίηση πυροσβεστών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπυράρχου, Εμμανουήλ Τσολάκη, στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, καταβάλλεται μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να διανοιχθούν δρόμοι, να απομακρυνθούν λάσπες και φερτά υλικά και να αποκατασταθεί τμήμα του οδικού δικτύου, στην τοποθεσία «Νικητής», η οποία και επλήγη περισσότερο.

Οσον αφορά μάλιστα το συγκεκριμένο σημείο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και η επιχείρηση αφορά την απομάκρυνση φερτών υλικών σε εσωτερικά σημεία του δικτύου, ώστε μετακινήσεις να πραγματοποιούνται με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Παράλληλα, τα κλιμάκια της πυροσβεστικής έχουν ήδη ξεκινήσει,  διαδικασίες άντλησης σε πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια της περιοχής.

Βάσει των δηλώσεων του κυρίου Τσολάκη οι διαδικασίες θα διαρκέσουν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Αισιόδοξος για την πορεία της επιχείρησης εμφανίζεται ταυτόχρονα ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος.
Ο δήμαρχος,μιλώντας επίσης στο «Πρακτορείο 104,9 FM» , εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλήρης αποκατάσταση των προβλημάτων θα έχει επέλθει μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Πηγή: ΑΜΠΕ