Κατέληξε το θύμα της ενέδρας στο Φάληρο, με Στεφανάκο τον συνδέουν οι Αρχές

Με την δολοφονία του αρχινονού της νύχτας Βασίλη Στεφανάκου εκτιμούν οι Αρχές πως συνδέεται η αιματηρή ενέδρα που έλαβε χώρα το πρωί στο Παλαιό Φάληρο, και κατέληξε στον θάνατο ενός 44χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές για σχέσεις με τον χώρο της νύχτας και είχε σχέση μίσους με τον Στεφανάκο από το 2008. Αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του περασμένου έτους, λίγους μήνες πριν την εκτέλεση του Στεφανάκου, τον Ιανουάριο.

Στο χώρου του υποκόσμου ο νεκρός ήταν γνωστός με ψευδώνυμα όπως «σαμπρέλας» και «καράφλας».

Οι δολοφόνοι προσέγγισαν τον 44χρονο από τρεις πλευρές και τον πυροβόλησαν επανειλημμένα με πολυβόλο καλάσνικοφ και δύο πιστόλια, αφήνοντας πίσω τους περισσότερους 50 κάλυκες.  Δύο από τους εκτελεστές φαίνεται πως επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα ενώ άλλοι δύο εμφανίστηκαν από διαφορετικά σημεία.

Φαίνεται πως είχαν μελετήσει τις κινήσεις του προσεκτικά, καθώς του επιτέθηκαν ενώ αυτός βάδιζε προς το σπίτι οικείου προσώπου του, λίγη ώρα αφότου αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος, στην κοιλιά και στα πόδια και υπέκυψε λίγη ώρα αφότου διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Οι δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν πως είδαν δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα να απομακρύνονται από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα.

Στο οδόστρωμα βρέθηκε ένα πιστόλι που πιστεύεται ότι ανήκει στο θύμα, αν και φαίνεται πως δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Δίπλα στο σώμα του, στο οδόστρωμα, βρέθηκε κι ένας άδειος γεμιστήρας καλάσνικοφ.

Το χτύπημα ουσιαστικά επιβεβαιώνει τους φόβους για βεντέτα ανάμεσα σε ανώτερα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, με δεδομένο ότι τους τελευταίους μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους ο Βασίλης Γρίβας και ο Γιώργος Λίτσας.
Πηγή: skai.gr