Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια για τη συμφωνία των Πρεσπών

Εκτονώθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ η ένταση που δημιουργήθηκε έξω από το εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ, όπου σημειώθηκαν επεισόδια, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τα επεισόδια έγιναν στην πλατεία Χανθ, απέναντι από το κτίριο της ΔΕΘ , οπού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημέρωναν για τα οφέλη από τη συμφωνία των Πρεσπων μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές.

Αρκετές δεκάδες συγκεντρωμένοι ξήλωσαν μάρμαρα και έσπασαν πεζοδρόμια πετώντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει την είσοδο στη ΔΕΘ.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τους επιτιθέμενους που έχουν βάλει φωτιές σε κάδους, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στο συνεδριακό κέντρο, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ο οποίος προπηλακίστηκε νωρίτερα από τους διαδηλωτές. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής έκανε λόγο για φασίστες που προσπαθούν να διακόψουν την εκδήλωση.

Διαδηλωτές έχουν κλείσει τη βόρεια Πύλη της ΔΕΘ από τη Εγνατία Οδό και δεν αφήνουν τα αυτοκίνητα να βγουν.      

Η εκδήλωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σε χώρο στην Τούμπα και μεταφέρθηκε στη ΔΕΘ για λογούς ασφάλειας, αλλά τελικά τα επεισόδια δεν αποφευχθήκαν.


Πηγή: skai.gr