Η απολογία Σώρρα: Προσπάθησαν να με δολοφονήσουν δύο φορές

Πιστός στη γραμμή πως διαθέτει αμύθητη περιουσία που «μπορεί να σώσει την Ελλάδα» εμφανίστηκε στην απολογία του στον ανακριτή ο Αρτέμης Σώρρας, προσθέτοντας ότι έχει γίνει στόχος δολοφόνων κι ότι διώκεται επειδή «τρομοκράτησε» το πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος πλέον Σώρρας επιμένει στο εκατό και πλέον σελίδων απολογητικό υπόμνημα ότι κατέχει τίτλους της «Τράπεζας της Ανατολής» που ο καθένας αξίζει σήμερα περισσότερα από 678 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Είμαι πλήρης, αποκλειστικός, διαφιλονίκητος νόμιμος κύριος, νομέας, κάτοχος και κομιστής είκοσι οκτώ (28) κοινών ανωνύμων μετοχών (εκ των 280.000) της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία ‘ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.’ συγχωνευθείσης δι' απορροφήσεως από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ‘ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.’ ονομαστικής αξίας εκάστης εκατόν είκοσι πέντε (125) χρυσών γαλλικών φράγκων, οι οποίες λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου-χρεογράφου-χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσόν των 678.647.978.985 δισ. ευρώ η κάθε μία» (sic).

Υποστήριξε πως η δίωξη εναντίον του είναι πολιτική κι ότι υπήρξε στόχος δύο αποπειρών δολοφονίας. Προσέθεσε μάλιστα πως ο φορέας που έχει ιδρύσει δέχτηκε επιθέσεις παρακρατικών διότι τρομοκράτησε το πολιτικό σύστημα.

Αποκορύφωμα της δράσης εναντίον του, ισχυρίστηκε ο Σώρρας, ήταν η απαγγελία «έωλων και αβάσιμων» κατηγοριών εναντίον του που – όπως είπε – αποσκοπούν στον να τον φιμώσουν και να τον αναγκάσουν να αρνηθεί «τα αυταπόδεικτα οικονομικά εργαλεία» του.

Ισχυρίστηκε επιπλέον ότι το 2012 είχε προτείνει να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα με 600 δισεκατομμύρια δολάρια και είχε ενημερώσει σχετικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Είχα και έχω στερεά την πεποίθηση για τα χρηματοοικονομικά μου εργαλεία, που είναι κυρίαρχη βούλησή μου να βοηθήσω την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες », υποστήριξε ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή, θέλοντας να δώσει και το στίγμα της πολιτικής κίνησης που ξεκίνησε.

Αρνήθηκε πάντως ότι προέτρεψε οποιονδήποτε να μην πληρώσει τις οφειλές του προς το Δημόσιο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πολύμηνη φυγή του ενώ τον αναζητούσε η Αστυνομία, ο Σώρας την απέδωσε στον « βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς» του.
Πηγή: skai.gr