Τσαβούσογλου:Ο Τσίπρας είπε ότι θα δώσει τους 8 το εννοούσε, δεν τον άφησαν

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν ειλικρινείς όταν έλεγαν στην τουρκική κυβέρνηση ότι θα δώσουν τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς, αλλά η Δύση δεν τους άφησε, ισχυρίστηκε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που πήγαν στην Ελλάδα (σ.σ οι οχτώ) εγώ επικοινώνησα με τον κ. Κοτζιά. Ο πρόεδρος μας με τον κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός μας μίλησε με τον κ. Τσίπρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας έκαναν το ίδιο, και οι υπηρεσίες πληροφοριών το ίδιο».

«Εμείς θα θέλαμε να μάς τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα, και σε αυτό το θέμα όπως και του κ. Κοτζιά. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Κάποιοι έκαναν παρεμβάσεις…» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, πρόσθεσε πάντως ότι «από την Ελλάδα περιμένουμε περισσότερη στήριξη».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε με νόημα τις πολλές ανοιχτές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα μας, θέματα που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε όπως της Κύπρου που ως εγγυήτριες δυνάμεις μας ενδιαφέρει. Στο Κραν Μοντάνα πέρυσι κάναμε διαπραγματεύσεις 11 ημερών (σ.σ για το Κυπριακό). Στο Αιγαίο υπάρχουν τα θέματα της υφαλοκρηπίδας, τα χωρικά ύδατα, το FIR, οι νησίδες αμφισβητούμενης κυριαρχίας, όπου ενδιάμεσα υπήρξε η κρίση των Ιμίων και συνεχίζουμε τις επαφές μας για το πώς θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΥΠΕΞ