Τι δήλωσε ο Αρτέμης Σώρρας στον ΣΚΑΪ πριν την προφυλάκισή του

Κυνηγημένος και διωκόμενος από την ίδια την πατρίδα του δήλωσε, αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ, ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος το μεσημέρι κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υποστήριξε πως έχει «όλες τις αποδείξεις» για τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ που ισχυρίζεται ότι διαθέτει σε ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής. «Δεν έχουμε κερδίσει ή πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν», προσέθεσε.

Σημείωσε δε πως ο πολιτικός φορέας που έχει ιδρύσει, γνωστή ως «Ελλήνων Συνέλευσις», «εκπροσωπεί χιλιάδες Ελλήνων» και ο ίδιος δεν είναι δυνατόν να ταυτιστεί με την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Με καταδιώκει, με κυνηγάει η ίδια η χώρα μου. Ίδρυσα έναν πολιτικό φορέα που εκπροσωπεί χιλιάδες Ελλήνων και δεν μπορώ να ταυτιστώ με την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης. Έχω όλε τις αποδείξεις για τα 600 δισεκ. ευρώ. Τα εξώδικα τα κάνουν ελεύθερα οι πολίτες. Δεν έχουμε κερδίσει ή πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν».

Οι κατηγορίες

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση περιλαμβάνει για τον ίδιο και επτά ακόμα άτομα κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει επίσης σειρά πλημμελημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Ο κ. Σώρρας απομακρύνθηκε από τα δικαστήρια με ισχυρή συνοδεία αστυνομικών.
Πηγή: skai.gr - Μίλτος Σακελλάρης