Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα για αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Οι δύο ένστολοι βρίσκονται πλέον επί 111 ημέρες υπό κράτηση στην Τουρκία, χωρίς καν να έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν ή να έχει οριστεί δικάσιμος.

Ο δικαστής αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

Το νέο αίτημα αποφυλάκισης εδραζόταν στην μετάθεσή των δύο στρατιωτικών σε ελληνική υπηρεσία στην Άγκυρα, προκειμένου να παρακαμφθεί το επιχείρημα του δικαστηρίου της Αδριανούπολης ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθούν ελεύθεροι εφόσον δεν έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην γειτονική χώρα.

Το αίτημα εξετάστηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, την Κυριακή, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεκδικεί νέα πενταετή θητεία με άρδην αυξημένες εκτελεστικές εξουσίες.

Ο κ. Ερντογάν έχει συνδέσει την ποινική μεταχείριση των δύο Ελλήνων με το μέλλον των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ