Κλείσιμο

Έρευνα κατά αντεισαγγελέα για προσβλητικά σχόλια σε Παυλόπουλο και Τσίπρα

Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά αδικήματα από αντεισαγγελέα εφετών εν ενεργεία, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή.

Η έρευνα παραγγέλθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Εκτός από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή άμεση ήταν η παρέμβαση και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε έρευνα σε δύο επίπεδα σε πειθαρχικό και σε ποινικό. Για την ποινική έρευνα διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ενώ για την πειθαρχική έρευνα ανέθεσε τη διενέργειά της σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.



Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου